4 Μάιος 2020, 18:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2020, 17:54

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

  • Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο
    Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλά στην Ολομέλεια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που ήδη έχει συσταθεί για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με την υπόθεση της Novartis προτείνουν 30 βουλευτές της ΝΔ.

«Προκύπτουν ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, πέραν των αδικημάτων για τα οποία ήδη διεξάγεται σχετική έρευνα από τη Βουλή, τέλεσε και άλλα, συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα, στο πλαίσιο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με σκοπό τον έλεγχο και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Έτσι, στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος προστίθενται τα εξής: πρόκληση και προσφορά για τέλεση κακουργήματος, εκβίαση, δωροληψία πολιτικού και δωροληψία υπαλλήλου, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος, και εγκληματική οργάνωση (περίπτωση συμμορίας).

Ο Σταύρος Καλαφάτης πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει εκφράσει επανειλημμένα τη βούληση για διαλεύκανση της υπόθεσης, κάνοντας λόγο «για απροκάλυπτη παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρει: «Αφού τα στοιχεία και η αλήθεια δεν τους επέτρεψαν να βαφτίσουν το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της γελοιοποίησης τους κατασκευάζοντας κατηγορίες που μόνο στο μυαλό των πραγματικών σκευωρών υπάρχουν. Απέτυχαν να μπλοκάρουν την δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, απέτυχαν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες και δικαστικούς λειτουργούς. Θα αποτύχουν ξανά».