2 Μάιος 2020, 22:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2020, 22:13

Ρωσία: Πάνω από 250.000 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στη Μόσχα

  • Ρωσία: Πάνω από 250.000 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στη Μόσχα
    Ηλικιωμένος με προστατευτική μάσκα περπατά μπροστά από τεράστιο γκράφιτι αφιερωμένο στη νίκη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μόσχα (φωτ.: EPA / YURI KOCHETKOV)

Περίπου το 2% των κατοίκων της Μόσχας, ήτοι πάνω από 250.000 άνθρωποι, έχει προσβληθεί από τη νόσο Covid-19! Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή της ρωσικής πρωτεύουσας, τα τοπικά κρούσματα δεν είναι 57.300 αλλά δεκάδες χιλιάδες περισσότερα.

Επίσημα η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερα από 114.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού εκ των οποίων 57.300 στη Μόσχα, το επίκεντρο της επιδημίας.

«Σύμφωνα με διαγνωστικά τεστ που διεξήχθησαν σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι περίπου 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης» έγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στο μπλογκ του. Η ρωσική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αύξησε σημαντικά τις δυνατότητές της να υποβάλλει σε εξετάσεις τους κατοίκους της τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας πως η πόλη κατάφερε να «περιορίσει τη διασπορά της επιδημίας» χάρη στην ενίσχυση των κανόνων καραντίνας και άλλα μέτρα. Επανέλαβε, εντούτοις, ότι η Μόσχα δεν έχει περάσει ακόμη την κορύφωση της επιδημίας.

«Η απειλή συνεχίζει να εξαπλώνεται», σύμφωνα με τον Σεργκέι Σομπιάνιν.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως ο πληθυσμός στη Μόσχα αντιπροσωπεύει 12,7 εκατομμύρια ανθρώπους, όμως οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι.