1 Μάιος 2020, 19:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάιος 2020, 19:18

Στην καραντίνα με το pontos-news.gr ο Μπάμπης Κεμανετζίδης

  • Στην καραντίνα με το pontos-news.gr ο Μπάμπης Κεμανετζίδης
    (Φωτ.: αρχείο Μπάμπη Κεμανετζίδη)

Καραντίνα. Πριν από τον Μάρτιο του 2020 ήταν απλά μία λέξη που δεν συνδεόταν με την Ελλάδα. Επί πολλές δεκαετίες τη συναντούσαμε σε διηγήσεις ομογενών από εμπόλεμες περιοχές και παππούδων-γιαγιάδων που έζησαν την περίοδο της Κατοχής, μαθαίναμε για αυτή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και για μακρινές χώρες που την εφάρμοσαν, κατά τ’ άλλα όμως ήταν απλά μια λέξη στα λεξικά.

Ίσως για αυτό ήχησε και τόσο παράξενα όταν ακούσαμε ότι η κυβέρνηση θα την επιβάλει προκειμένου να περιορίσει/αποτρέψει τη διασπορά του φονικού κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πολλοί από εμάς έχουμε πιεστεί αφόρητα. Άλλοι το διαχειριζόμαστε αρκετά καλά. Όλοι όμως ανησυχούμε για το μέλλον που ξέρουμε ήδη πως επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το pontos-news.gr ζήτησε από ποντιακής και μικρασιατικής καταγωγής συμπατριώτες μας να μοιραστούν μαζί μας αυτό που βιώνουν και πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα. Οι ερωτήσεις έγιναν σε διαφορετικές φάσεις της καραντίνας και κρύβουν διαφορετικού τύπου συναισθήματα.

Σήμερα φιλοξενούμε τον Μπάμπη Κεμανετζίδη, ο οποίος επέστρεψε στην... ενεργό δράση του «Mk Red Box». Την Κυριακή 3 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα η εκπομπή με καλεσμένο τον Γαβρίλο Σιδηρόπουλο.

Πώς βιώνετε την κατάσταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των αυστηρών μέτρων προστασίας λόγω του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2;
Δυστυχώς μας βρήκε η πανδημία και αναγκαστήκαμε όλοι να κλειστούμε μέσα στο σπίτι, να σταματήσουμε να δουλεύουμε, να προστατέψουμε και να προστατευτούμε από τον ιό. Περνάμε καλά προς το παρόν, μελετάμε μουσική. Εγώ κάνω και κάποιες δουλειές στο στούντιο και έχω και περισσότερο χρόνο για την οικογένειά μου – ακόμα περνάμε καλά. Εύχομαι να μας βγει σε καλό όλο αυτό.

Έχετε σκεφτεί πώς θα είναι η «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα;
Σίγουρα η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, όταν δηλαδή θα επιτραπεί να βγούμε σιγά-σιγά. Θα πρέπει να βρούμε τους ρυθμούς μας, διότι ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί. Υπάρχει φόβος και θα πρέπει να προσέχουμε για πολύ καιρό ακόμη. Στη δική μας δουλειά είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε δύσκολα· ποιος θα έχει διάθεση, χρήμα και ευκαιρία να βγει να περάσει καλά και να χορέψει.

Επίσης, ίσως αργήσει η ώρα που θα αφήσουν τον κόσμο να μαζευτεί και να διασκεδάσει, έτσι όπως ήξερε πριν από λίγο καιρό! Επειδή, όμως, είμαστε θετικός λαός, και προσέχουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα βρούμε όλοι μας τους ρυθμούς μας, καθώς και τις δουλειές μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Καλό κουράγιο σε όλους, πίστη, αγάπη και ελπίδα για το καλύτερο.