28 Απρίλιος 2020, 22:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Απρίλιος 2020, 22:54

Δύο στελέχη του ΕΟΔΥ κατέθεσαν για τις κλινικές «Ταξιάρχαι»-«Κασταλία»

  • Δύο στελέχη του ΕΟΔΥ κατέθεσαν για τις κλινικές «Ταξιάρχαι»-«Κασταλία»
    (Φωτ.: facebook.com / taxiarxaihospital)

Καταθέσεις από δύο στελέχη του ΕΟΔΥ έλαβε σήμερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, που ερευνά τις υποθέσεις διασποράς κορονοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι καθώς και στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό. 

Έτσι άνοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων για την κλινική στο Περιστέρι, στην οποία σημειώθηκαν τέσσερις θάνατοι ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό, και ο δεύτερος για την άλλη ερευνώμενη κλινική.

Πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως το στέλεχος του ΕΟΔΥ που έδωσε κατάθεση για την κλινική στο Περιστέρι, φέρεται να αναφέρθηκε σε όσα στοιχεία έχει αξιολογήσει ο Οργανισμός για το συγκεκριμένο νοσοκομείο και τη λειτουργία του. Τα στοιχεία μαζί με την αξιολόγηση όλων των υπολοίπων δεδομένων που θα συλλέξει ο εισαγγελικός λειτουργός, θα κρίνουν και την απόδοση ή μη ευθυνών. Ο μάρτυρας φαίνεται να μίλησε για ενδεχόμενο έλλειψης εγρήγορσης στην τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας, πιθανότητα που ίσως επέδρασε στην ξαφνική διασπορά του ιού, καθιστώντας δύσκολες τις συνθήκες νοσηλείας.

Με εντολή του εισαγγελέα σήμερα, έγιναν κατασχέσεις και άλλων εγγράφων από την κλινική, ενώ στην πορεία της έρευνας δεν αποκλείεται να ζητηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη, ώστε να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα του εισαγγελικού λειτουργού για ιατρικά δεδομένα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Τζ.Βιν.