30 Απρίλιος 2020, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2020, 22:06

Μήνυμα ελπίδας από την Αρμενία με ένα υπέροχο τραγούδι (βίντεο)

  • Μήνυμα ελπίδας από την Αρμενία με ένα υπέροχο τραγούδι (βίντεο)
    (Φωτ.: serjtankian.com/ imperfect-harmonies-photo-gallery)

Ελπίδα. Αυτό το δώρο ήθελαν να προσφέρουν στους Αρμένιους που «μένουν σπίτι», ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «System of a Down» Σερζ Τανκιάν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Πώς; Με το τραγούδι «Hayastane» που δημιούργησαν πριν από λίγες μέρες.

Οι στίχοι είναι του Αρμένιου πρωθυπουργού και η μουσική του δημοφιλούς Αρμένιου καλλιτέχνη.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας και της καραντίνας, θελήσαμε να δώσουμε στον λαό της Αρμενίας ένα δώρο ελπίδας που οι ίδιοι μπορούν να μοιραστούν με τον κόσμο. Ο στόχος ήταν να γράψουμε ένα τραγούδι που θα αντιπροσώπευε το νικηφόρο αρμενικό πνεύμα, και θα καλύπτει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του έθνους μας», γράφει ο Τανκιάν στο μήνυμα που συνοδεύει το τραγούδι στο YouTube.

Τα έσοδα από το «Hayastane» θα προσφερθούν στο ίδρυμα My Step Foundation, στην Αρμενία. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ηγείται πολλών πρωτοβουλιών στην Αρμενία με επίκεντρο τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια, το περιβάλλον αλλά και σε άλλους τομείς που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κρίσης από την πανδημία Covid-19.