27 Απρίλιος 2020, 23:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2020, 23:45

Στην Αθήνα οι 143 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη Ρωσία

  • Στην Αθήνα οι 143 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη Ρωσία
    Μητέρα και παιδί φορούν προστατευτικές μάσκες στον Τερματικό Σταθμό F στο διεθνές αεροδρόμιο «Sheremetyevo» στη Μόσχα (φωτ.: EPA / SERGEI ILNITSKY)

Με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean έφτασαν σήμερα από τη Μόσχα στην Αθήνα 143 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη Ρωσία, λόγω του κορονοϊού. Το ίδιο αεροσκάφος μετέφερε στη ρωσική πρωτεύουσα 84 Ρώσους που βρίσκονταν στην Ελλάδα και ήθελαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μεταξύ των Ρώσων επιβατών βρίσκονταν έξι παιδιά, δύο από τα οποία με αναπηρία.

Η ειδική πτήση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και συντονίστηκε από την πρεσβεία μας στη Ρωσία, σε συνεργασία με τα τρία γενικά προξενεία μας στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοροσίσκ.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα αλλά και η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση που εγχειρήματος που αποδεικνύει τη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών. Η ρωσική πρεσβεία ευχαρίστησε παράλληλα τον Πόντιο επιχειρηματία Μπόρις Μουζενίδη ο οποίος παραχώρησε πούλμαν για τη μεταφορά 34 Ρώσων πολιτών από τη βόρεια Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.