26 Απρίλιος 2020, 20:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2020, 12:21

Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα περιοριστικά μέτρα

  • Live το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό (βίντεο)
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες του, τους αρμόδιους υπουργούς, γιατρούς και επιστήμονες είχε το σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα προκειμένου να καταρτίσει τον οδικό χάρτη της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού.

Όπως όλα δείχνουν, το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει τελικά την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θα υπάρξουν τρεις φάσεις χαλάρωσης των μέτρων, με τελικό ορίζοντα τα μέσα Ιουνίου. Σε πρώτη φάση αναμένεται η απελευθέρωση των μετακινήσεων, στο νομό που κατοικούν οι πολίτες. Στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά το άνοιγμα των καταστημάτων, με προτεραιότητα σε αυτά που έχουν εξωτερικούς χώρους. Σε επόμενη φάση, στα μέσα Ιουνίου, αναμένεται το ξεκλείδωμα του τουρισμού, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά μοντέλα.

Γρίφος παραμένουν οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία, που θα ληφθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή, υπό εξέταση βρίσκεται το σενάριο μεταβολής του ωραρίου προσέλευσης στην εργασία. Μελετάται οι εργαζόμενοι να πιάνουν δουλειά σε τρεις φάσεις κάθε ημέρα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.