26 Απρίλιος 2020, 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2020, 12:17

Στην καραντίνα με το pontos-news.gr ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

  • Στην καραντίνα με το pontos-news.gr ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης
    (Φωτ.: αρχείο Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη)

Καραντίνα. Πριν από τον Μάρτιο του 2020 ήταν απλά μία λέξη που δεν συνδεόταν με την Ελλάδα. Επί πολλές δεκαετίες τη συναντούσαμε σε διηγήσεις ομογενών από εμπόλεμες περιοχές και παππούδων-γιαγιάδων που έζησαν την περίοδο της Κατοχής, μαθαίναμε για αυτή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και για μακρινές χώρες που την εφάρμοσαν, κατά τ’ άλλα όμως ήταν απλά μια λέξη στα λεξικά.

Ίσως για αυτό ήχησε και τόσο παράξενα όταν ακούσαμε ότι η κυβέρνηση θα την επιβάλει προκειμένου να περιορίσει/αποτρέψει τη διασπορά του φονικού κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πολλοί από εμάς έχουμε πιεστεί αφόρητα. Άλλοι το διαχειριζόμαστε αρκετά καλά. Όλοι όμως ανησυχούμε για το μέλλον που ξέρουμε ήδη πως επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το pontos-news.gr ζήτησε από ποντιακής και μικρασιατικής καταγωγής συμπατριώτες μας να μοιραστούν μαζί μας αυτό που βιώνουν και πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα. Οι ερωτήσεις έγιναν σε διαφορετικές φάσεις της καραντίνας και κρύβουν διαφορετικού τύπου συναισθήματα.

Σήμερα φιλοξενούμε τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, που πρόσφατα έδωσε ένα δείγμα της δουλειάς που ετοιμάζει.

Πώς βιώνετε την κατάσταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των αυστηρών μέτρων προστασίας λόγω του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2;
Στη μεγάλη επιδημία του 1665 ο Νεύτωνας έμεινε μέσα αναγκαστικά και ανακάλυψε τη βαρύτητα... Προσπαθώ και εγώ να δω το ποτήρι «γεμάτο» και να ανακαλύψω καινούργια πράγματα μέσα μου. Βλέπετε, οι ρυθμοί της ζωής μας ήταν τέτοιοι που όλοι φτιάξαμε μια πολύ καλή εικόνα για το έξω μας, αφήνοντας κενά μέσα. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι νιώθω ευλογημένος που μπορώ και κάνω μουσική δίχως ωράρια, ημερομηνίες παράδοσης και πίεση. Έτσι, κάτι καινούργιο έρχεται...

Έχετε σκεφτεί πώς θα είναι η «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα;
Έχω την αίσθηση ότι για να πάρει μπρος πάλι όλος ο μηχανισμός θα μας πάρει λίγο χρόνο και σίγουρα να αναμένουμε σκηνές απείρου κάλλους ανάμεσα σε αυτούς που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν την καραντίνα και σε αυτούς θα δεν θα μπορούν! Εκεί θέλει δικαιοσύνη από όλους μας για να υπάρξει γρήγορη ανάρρωση. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι το ένστικτό της επιβίωσης μας είναι εξαιρετικά ισχυρό και σίγουρα πολύ πιο δυνατό από την καραντίνα.