26 Απρίλιος 2020, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απρίλιος 2020, 08:15

Με ανοιξιάτικες μπόρες ο καιρός σήμερα

  • Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες σήμερα
    (Φωτ.: Flickr / Subharnab Majumdar)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα αραιές νεφώσεις στα νότια, που γρήγορα από τα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα είναι πιο πυκνές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, αναμένονται στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 06 έως 24 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέποντα στα βόρεια αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Στα νότια αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς και στα νότια θα φτάσουν τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στην Κρήτη να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).