7 Μάιος 2014, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:17

Συγκινητικό αφιέρωμα στην αιώνια Μάνα από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

  • Συγκινητικό αφιέρωμα στην αιώνια Μάνα από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

Συγκινητικό αφιέρωμα στην αιώνια Μάνα από την Ένωση Ποντίων Πιερίας¨

Μια ξεχωριστή και όμορφη εκδήλωση οργάνωσε και παρουσίασε το τμήμα Νεολαίας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας την Κυριακή 4 Μαΐου 2014,στο πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου μας.

Η εκδήλωση, είχε τίτλο "Αφιέρωμα στην αιώνια Μάνα" και ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή "Το Κουντρί", το οποίο προλόγισε ο φιλόλογος Γιάννης Κυραϊλίδης. Το βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στην αιώνια μάνα και μέσα από τη συλλογή των ασπρόμαυρων φωτογραφιών, που φιλοξενούνται στις σελίδες του, αναδεικνύει τη διαχρονική της πορεία στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το λόγο είχαν οι Νεολαίοι του Συλλόγου.

Η φιλόλογος Ελένη Καραγιαννίδου αναφέρθηκε στη μορφή και το ρόλο της Πόντιας μάνας, μέσα από τη διαδρομή της από τη Γενοκτονία μέχρι την εγκατάσταση στη Ελλάδα. Οι μουσικοί Κέλλυ Καλαϊτζίδου και Μάκης Λολοσίδης παρουσίασαν τραγούδια του Πόντου με θέμα τη μάνα. Τα τραγούδια απέδωσε η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τη συνοδεία λύρας από τις νεαρές του Συλλόγου Δέσποινα Ασλανίδου και Μαρία Ξενίδου.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η απαγγελία ποντιακού ποιήματος για τη μάνα, από τον Γιάννη Προκοπίδη, φοιτητή και μέλος της Νεολαίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και συγκινητικό, ιδιαίτερα σε χαλεπούς καιρούς, οι νέοι μας να αναλαμβάνουν δράσεις και πρωτοβουλίες που υπηρετούν αξίες και σύμβολα μεταξύ των οποίων κορυφαία θέση έχει η μορφή της μάνας.

Ο Υπεύθυνος Τύπου
Χ. Αργυρόπουλος