22 Απρίλιος 2020, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2020, 08:17

Υγειονομικό υλικό προστασίας και αντισηπτικά στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου

  • Υγειονομικό υλικό προστασίας και αντισηπτικά στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου
    (Φωτ. αρχείου: Pixabay / Klaus Hausmann)

Ικανή ποσότητα υγειονομικού υλικού αλλά και αντισηπτικές συσκευασίες για την προστασία των ομογενών της Βορείου Ηπείρου από τον νέο κορονοϊό προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λ. Κακίση, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, αρμόδιο για ζητήματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών Α. Κούρτη, αλλά και του πρώην βουλευτή και προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο Γ. Σούρλα.

Ειδικότερα, δόθηκαν 14.000 μάσκες προστασίας, 10.000 γάντια και 600 επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υλικού, τα οποία μέσω του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο θα διανεμηθούν σε ομογενείς που κατοικούν στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους Σαράντα και στη Χειμάρρα.


(Φωτ.: Περιφέρεια Αττικής)

«Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι στηρίζουμε τα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες και στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ήταν καθήκον μας να συνδράμουμε για την καλύτερη προστασία τους από την πανδημία», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος συναντήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας με τον κ. Κούρτη και τον κ. Κακίση. Στη συνάντηση με τον γενικό πρόξενο παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χ. Καραθάνος και η καθηγήτρια στο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπ. περιφερειακή σύμβουλος Α. Ρόντου.