22 Απρίλιος 2020, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2020, 00:17

Ημέρα της Γης: Ένα ...hashtag για τη Γη

  • Ημέρα της Γης: Ένα ...hashtag για τη Γη
    (Φωτ.: Porapak Apichodilok / Pexels)

Ενόψει του εορτασμού σήμερα (22/4) για την Ημέρα της Γης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί όσους το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική δράση. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού με την παραμονή όλων στο σπίτι, η πρόσκληση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης αφορά σε μια προσφιλή σε όλους μας συνήθεια. Το ΥΠΕΝ μας καλεί να αναρτήσουμε στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη και να τις συνδέσουμε με τα hashtags: #earthday2020 και#ypen.

Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εδώ και 50 έτη σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Γης.

Μέχρι σήμερα, ένα δισεκατομμύριο πολίτες εκδηλώνουν την ευαισθητοποίησή τους για το κοινό μας σπίτι, τη Γη. Ειδικά φέτος που καθόμαστε αναγκαστικά στα σπίτια μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, όπως και όλων των συνανθρώπων μας, η εκδήλωση της ευαισθητοποίησής μας για τη Γη λαμβάνει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Είμαστε ο ένας από τον άλλον μακριά αλλά νοιαζόμαστε το ίδιο πολύ γιατί μένουμε μαζί στο ίδιο σπίτι: τη Γη.

Με αφορμή τον εορτασμό για την Ημέρα της Γης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει: «Φέτος, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης μένοντας στο σπίτι μας. Παρά τα πρωτόγνωρα που ζούμε εξ’ αιτίας του κορονοϊού, ας μην ξεχάσουμε τις βασικές έννοιες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή μας, το περιβάλλον, τη Γη μας. Διότι δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε για όλα όσα μας προβληματίζουν. Όσοι το επιθυμείτε, σας καλώ να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή – λόγω των συγκυριών - δράση. Με μια φωτογραφία ή με μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη. Σύμμαχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι άλλωστε όλοι οι πολίτες και θέλουμε από κοινού να δρούμε για τη Γη και το περιβάλλον, για την κλιματική αλλαγή, για το μέλλον του πλανήτη. Είναι κοινή μας υπόθεση κι ευθύνη».

Η 22α Απριλίου, Ημέρα της Γης που γιορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο, έδωσε ώθηση και την Google να αφιερώσει το σημερινό Doodle στο περιβάλλον και να «προκαλέσει» την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για τα θέματα που αφορούν το μέλλον του πλανήτη μας.