21 Απρίλιος 2020, 22:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2020, 22:50

Κεκλεισμένων των θυρών ο φετινός εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

  • Κεκλεισμένων των θυρών ο φετινός εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
    (Φωτ.: Facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, για πρώτη φορά από την επανίδρυσή της στην Ελλάδα, δεν θα πανηγυρίσει με το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών, που προσέρχονται κάθε χρόνο ευλαβικά στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, να τον τιμήσουν και να ζητήσουν την παρρησία και προστασία του.

Αυτό έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα» και εξήγησε ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το σωματείο είναι υποχρεωμένο να τηρήσει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, που επιβάλλουν την τέλεση της πανηγυρικής εορτής κεκλεισμένων των θυρών. Διευκρινίζεται ότι η πανήγυρις στην ανιστορημένη Μονή στο Ροδοχώρι Νάουσας θα τελεστεί με την παρουσία μόνο του ιερέα και του ψάλτη, «για να μην μείνει αλειτούργητος ο Άγιος και η Εκκλησία».

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση η ευχή όλων να παρέλθει γρήγορα αυτή η έκτακτη κατάσταση και «να βρεθούμε όλοι μαζί στη Μονή την ημέρα της Πεντηκοστής, στις 31 Μαΐου, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο λειτουργία. Ευχόμαστε το αναστάσιμο μήνυμα του Χριστού να σημάνει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου και την υποχώρηση της πανδημίας».