21 Απρίλιος 2020, 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2020, 12:21

Πέθανε ο ομογενής Νίκος Πετρίδης στον Καναδά

  • Πέθανε ο Πόλιος Παπαγιαννίδης, ένας σπουδαίος Πόντιος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Νίκου Πετρίδη, χθες, σε ηλικία 76 ετών, στο Τορόντο του Καναδά. Γεννημένος στον Διπόταμο Καβάλας και με απώτερη καταγωγή από τη Ματσούκα της Τραπεζούντας, ο Νίκος Πετρίδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ομογενειακή κοινότητα του Τορόντο αλλά και στην Ελλάδα. Ήταν παντρεμένος με την Τούλα Πετρίδη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την κόρη τους Μπέλα και τον γιο τους Θεόδωρο, που τους έχουν χαρίσει τέσσερα εγγόνια.

Μέλος της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και λυράρης των χορευτικών τμημάτων της, ο περήφανος Πόντιος ήταν λάτρης της παράδοσης και είχε διακριθεί για τον τρόπο που έπαιζε λύρα.

Ο Χρήστος Καλιοντζίδης μαθαίνοντας για το θάνατό του έγραψε «Τι να πει κανείς για εσένα… Σε ευχαριστούμε για όοοολες εκείνες τις στιγμές που μας έκανες να νιώσουμε την αγάπη σου. Κρίμα που ήρθαν έτσι τα πράγματα και δεν πρόλαβες να ακούσεις μελοποιημένους τους όμορφους στίχους που μας χάρισες. Αυτό το cd για εσένα και τον «Πελφόρ» ξεκίνησε, και έτσι θα καταλήξει… Καλό ταξίδι Νίκο Πετρίδη!»

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό περιβάλλον.


Η ανακοίνωση του θανάτου του από την Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά»