21 Απρίλιος 2020, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2020, 08:27

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας σήμερα – Πού θα χιονίσει

  • Βροχές και πτώση θερμοκρασίας σήμερα – Πού θα χιονίσει
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αλλάζει από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 6 στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια καθώς και από το απόγευμα και μετά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις ππαροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια καθώς και από το βράδυ στα κεντρικά και νότια, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το βράδυ, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.