20 Απρίλιος 2020, 15:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2020, 15:37

Περιφέρεια Αττικής: 53.000 μερίδες φαγητού σε ευπαθείς πολίτες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

  •  Περιφέρεια Αττικής: 53.000 μερίδες φαγητού σε ευπαθείς πολίτες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα
    Εικόνα από τη διαδικασία διανομής των γευμάτων (φωτ.: Περιφέρεια Αττικής)

Μέσα από μια μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή 1.000 εθελοντών, έγινε πράξη η διανομή περίπου 53.000 γευμάτων (συνολικά) το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η διανομή πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό της Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος έγινε πράξη μέσα από τη στενή συνεργασία των δήμων της Αττικής, των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, της Εκκλησίας, της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά (Ελλάν Πασσέ) και ομάδων εθελοντών.

Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τόσο το Μεγάλο Σάββατο, όσο και την Κυριακή του Πάσχα, αρκετούς δήμους της Αττικής προκειμένου να επιβλέψει αν υλοποιήθηκε απρόσκοπτα η παράδοση των γευμάτων. Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες  (Γ. Δημόπουλο, Θ. Αυγερινό, Λ. Κεφαλογιάννη, Λ. Κοσμόπουλο, Α. Λεωτσάκο, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Δ. Νάνου και Σ. Αντωνάκου), καθώς επίσης τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και τις εντεταλμένες περιφερειακές συμβούλους Πολυτίμη Λεονάρδου και Μαρία Ζέρβα.