16 Απρίλιος 2020, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απρίλιος 2020, 10:48

Ο Γιάννης Σακαρίδης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας

  • Ο Γιάννης Σακαρίδης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας
    Ο Γιάννης Σακαρίδης στα βραβεία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Με επτά ψήφους υπέρ και τρεις κατά, το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας αποφάσισε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης να προχωρήσει στην επιλογή του Γιάννη Σακαρίδη για την κάλυψη της θέσης του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ο Γ. Σακαρίδης, επιτυχημένος μοντέρ και βραβευμένος σκηνοθέτης, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη Δράμα, όπου και βραβεύτηκε για την μικρού μήκους ταινία του Αλήθεια (2006). Έχει στο ενεργητικό του δύο ταινίες μεγάλου μήκους (Wild Duck, Πλατεία Αμερικής), ενώ το έργο του γενικά χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Η Πλατεία Αμερικής υπήρξε η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2018).

Ο γεννημένος στη Σκύδρα Γ. Σακαρίδης παίρνει το τιμόνι στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μετά τον πρόωρο χαμό τού επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλου.

«Αποφασίσαμε την πρόσληψη του Γιάννη Σακαρίδη, με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Ήταν η πλέον άξια επιλογή. Ερευνήσαμε όλες τις δυνατότητες που είχαμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Γιώργος Δεμερτζής, μιλώντας στα Χρονικά της Δράμας.

  • Με πληροφορίες από xronikadramas.gr και efsyn.gr