15 Απρίλιος 2020, 20:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2020, 20:02

Πόντιοι, Κρητικοί και Λάκωνες δίνουν το χέρι σε άπορους ομογενείς στη Μελβούρνη

  • Πόντιοι, Κρητικοί και Λάκωνες δίνουν το χέρι σε άπορους ομογενείς στη Μελβούρνη
    Μήνυμα αγάπης σε Έλληνες που έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη Μελβούρνη (φωτ.: neoskosmos.com)

Έμπρακτα, ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας εξακολουθούν να δείχνουν αλληλεγγύη σε άπορες ελληνικές οικογένειες της Μελβούρνης, με τη διανομή τροφίμων και πασχαλινών γλυκών. Πόντιοι, Κρήτες και Λάκωνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους Έλληνες που έχουν υποστεί οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και κατοικούν στην πρωτεύουσα της Βικτώριας. Αρχικά τη δράση της εφημερίδας Νέος Κόσμος ακολούθησαν η Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτόριας «Ποντιακή Εστία», η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Ωκεανίας, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και η Παλλακωνική Αδελφότητα «Ο Λεωνίδας». Ωστόσο η ομάδα διευρύνθηκε με την προσθήκη της Ποντιακής Κοινότητας, της οργάνωσης «Εύξεινος Πόντος», της Κρητικής Αδελφότητας και της Παγκρητίου Ένωσης.

Εθελόντριες και εθελοντές μοίρασαν τρόφιμα και άλλα είδη σε οικογένειες ομογενών ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται.

Η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας Λίτσα Αθανασιάδη αλλά και ο Κρητικός Αντώνης Τσουρδαλάκης είπαν πως αποκλειστικός στόχος των ομογενειακών οργανώσεων είναι να βοηθήσουν τους Έλληνες που βρίσκονται σε αδυναμία. «Αν θέλουν κι άλλοι φορείς ή ομογενείς να βοηθήσουν είμαστε στην διάθεσή τους. Μπορούν να έρθουν κι αυτοί και να ενταχθούν στην ομάδα μας», τόνισε ο Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Έρανο έχει ξεκινήσει και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Όπως δήλωσε ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, η ομάδα πρωτοβουλίας θα βοηθήσει όσο μπορεί τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αλλά σε λίγο καιρό θα παραδώσει στην Αρχιεπισκοπή «για να μην υπάρχει πολυδιάσπαση δυνάμεων».

  • Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν το έργο αυτό μπορούν να τηλεφωνήσουν στα: 0421 804 968 (Λ. Αθανασιάδη) και 0419 856 736 (Α. Τσουρδαλάκης). Στους ίδιους αριθμούς μπορούν να καλούν και όσοι ομογενείς χρειάζονται βοήθεια, ενώ σημειώνεται ότι τηρείται απόλυτη εχεμύθεια.
  • Με πληροφορίες από το neoskosmos.com.