4 Μάιος 2014, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:17

Τιμήθηκε ο Πόντιος ήρωας Κωνσταντίνος Κουκίδης - Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο

  • Τιμήθηκε ο Πόντιος ήρωας Κωνσταντίνος Κουκίδης - Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο

Τιμήθηκε ο Πόντιος ήρωας Κωνσταντίνος Κουκίδης - Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο

Τελέσθηκε χθες, 3 Μαΐου, ειδικό εκκλησιαστικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του παλληκαριού, το οποίο καταξιώθηκε στην συνείδησή μας ως ιερό σύμβολο αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. Την σχετική μέριμνα ανέλαβε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», Γεώργιος Τσαλουχίδης. Διακαής πόθος μας είναι η αναπόληση του παντελώς διακριτού γεγονότος, που έλαβε χώρα στην Ακρόπολη των Αθηνών, την 27η Απριλίου 1941, ημέρα κατάληψης των Αθηνών από τους Γερμανούς.

Απτόητος και πανάξιος φρουρός της Σημαίας της Πατρίδος μας, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης. Παραλαμβάνοντας την υποσταλείσα από το γερμανικό άγημα Σημαία μας, την ασπάσθηκε ευλαβικά και σφίγγοντάς την στα καταφλεγόμενα από αισθήματα αγάπης και Εθνικού πόνου στήθη του, πραγματοποίησε το άλμα αυτοθυσίας στους βράχους, που συμβολίζουν την ιερότητα της Ελλαδικής Γης και την αναφαίρετη εσωτερική ελευθερία των παλληκαριών της. Το καταματωμένο, άψυχο κορμί του ήρωα, περιβεβλημένο με το ακριβότερο σάβανο, το δέχθηκαν στην αγκαλιά τους τα ανοιξιάτικα λουλούδια, που είχαν προβάλει δειλά-δειλά στην Αττική γη.

Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του εθνομάρτυρα Κωντίνου Κουκίδη πραγματοποιήθηκε χθες κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε τιμώντας τον Πόντιο αυτόν ήρωα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου΄"Οι Ακρίτες του Πόντου".

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr