3 Μάιος 2014, 16:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:17

Πυραμίδες. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια ίσως βρήκε τη λύση του

  • Πυραμίδες. Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια ίσως βρήκε τη λύση του

Οι πυραμίδες που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ανθρώπινου πολιτισμού ίσως βρήκε τη λύση του

Η οικοδόμηση μιας πυραμίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση - ειδικά όταν πρόκειται να μεταφερθούν βαριές πέτρες στην καυτή έρημο.

Φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το τρόπο που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μετέφεραν τις γιγάντιες πέτρες στην άμμο.

Το μυστικό κρύβεται στο νερό. Αναλύοντας μια τοιχογραφία που ανακαλύφθηκε στον αρχαίο τάφο του Djehutihotep απεικονίζονται 172 άνδρες άνδρες που μεταφέρουν τεράστιο άγαλμα χρησιμοποιώντας έλκηθρο με σκοινιά.

Βλέποντας πιο προσεκτικά, ξεχωρίζει και ένα άτομο που στέκεται στο μπροστινό μέρος του έλκηθρου και ρίχνει νερό πάνω στην άμμο.

Σύμφωνα με τον Daniel Bonn καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ: "Οι Αιγυπτιολόγοι θεωρούσαν ότι ήταν μια καθαρά τελετουργική πράξη, ωστόσο φαίνεται πώς είναι κάτι παραπάνω από αυτό."

Όταν οι ερευνητές έσυραν τα έλκηθρα σε στεγνή άμμο, παρατήρησαν ότι δημιουργούνταν αμμόλοφοι μπροστά από το έλκηθρο καθώς αυτό σερνόταν, και τελικά απαιτούσε περισσότερη δύναμη για να μετακινηθεί.

Βρέχοντας όμως την άμμο, τα έλκηθρα μπόρεσαν να γλιστρήσουν πιο εύκολα σε όλη την επιφάνεια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σταγονίδια του νερού δημιουργούν γέφυρες μεταξύ των κόκκων της άμμου, που τους βοηθά να μείνουν ενωμένοι, εξηγούν οι επιστήμονες .

Είναι επίσης ο ίδιος λόγος που χρησιμοποιούμε υγρή άμμο για να χτίσουμε κάστρα στην παραλία.

Πηγή: apocalypsejohn.com