12 Απρίλιος 2020, 00:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2020, 00:05

Μήνυμα ελπίδας από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ για το Πάσχα

  • Μήνυμα ελπίδας από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ για το Πάσχα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Delphi Economic Forum / STR)

Αισιόδοξος ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στο μήνυμά του, προς τα μέλη και την κοινότητα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Ο Αμερικανός πρέσβης έκανε εκτενή αναφορά στην πανδημία του Covid-19 ενώ επισήμανε ό,τι προτεραιότητα της πρεσβείας, μετά το τέλος αυτής της κρίσης, είναι να στηρίξει δυναμικά τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Παράλληλα συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της διασποράς του ιού και της θνησιμότητας στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εταιρείες – μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου– δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την άμεση ανταπόκρισή τους στο να προσφέρουν τεχνολογία αιχμής, τα απαραίτητα τεχνικά και υλικά μέσα αλλά και ιατρικό εξοπλισμό πανελλαδικά, στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμβολή των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το ότι αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή την κρίση αυτή ως ένα εφαλτήριο για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή μέσα από την άμεση και μεθοδική ενεργοποίηση διαδικασιών διευκόλυνσης των πολιτών.