11 Απρίλιος 2020, 19:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2020, 19:43

Πανδημία Covid-19: Λουκέτο στα σχολεία της Νέας Υόρκης έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους

  • Πανδημία Covid-19: Λουκέτο στα σχολεία της Νέας Υόρκης έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους
    Εξωτερική άποψη του δημόσιου σχολείου «Edward Bush» στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (φωτ.: EPA / Alba Vigaray)

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

δ«Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, ωστόσο όπως παραδέχθηκε «θα μας σαφώς να σώσουμε ζωές».

Ο δήμαρχος είπε ότι αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία αφού συζήτησε το θέμα το βράδυ της Παρασκευής με τον επιδημιολόγο Άνθονι Φάουτσι, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

Τα σχολεία έχουν κλείσει από τις 16 Μαρτίου και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά. Το μέτρο επηρρεάζει 1,1 εκατομμύριο παιδιά. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, στις οικογένειες που δεν έχουν τα οικονομικά και υλικά μέσα για να παρακολουθούν τα παιδιά τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου θα δοθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ από τον δήμο. Ήδη έχουν σταλεί περίπου 175.000 τέτοιες συσκευές σε παιδιά της πόλης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρέτεινε το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Πολιτεία μέχρι τις 29 Απριλίου.