3 Μάιος 2014, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:17

Τραγωδία στο Αφγανιστάν. Ολόκληρο χωριό θάφτηκε στη λάσπη

  • Τραγωδία στο Αφγανιστάν. Ολόκληρο χωριό θάφτηκε στη λάσπη

Τουλάχιστον 2.100 νεκροί είναι ο απολογισμός της τραγωδίας στο Αφγανιστάν, εκεί όπου η φονική κατολίσθηση έθαψε κάτω από τόνους λάσπης ένα ολόκληρο χωριό.

Οι αρχές της επαρχίας Μπαντακσάν ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.100 θύματα, ενώ ο ΟΗΕ τόνισε πως πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες και για τους πάνω από 4.000 ανθρώπους που έμειναν άστεγοι. Μάλιστα, αξιωματούχοι προειδοποίησαν πως υπάρχει ο κίνδυνος κι άλλων κατολισθήσεων.

«Τουλάχιστον 2.100 άνθρωποι από 300 οικογένειες είναι νεκροί», δήλωσε ο Ναουίντ Φοροτάν εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ανακοινώνοντας νεότερο απολογισμό της καταστροφής που αφάνισε το απομακρυσμένο χωριό Αμπ-ε-Μπάρικ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε, ενώ τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύτηκαν για να φτάσουν στην απομακρυσμένη περιοχή που χτυπήθηκε από τη μοίρα. Εκεί, αλλάζουν συνεχώς βάρδιες, σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια στις λάσπες με την ελπίδα πως θα εντοπιστούν επιζώντες, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο. Τόσο εξαιτίας του μεγέθους της καταστροφής, όσο και για τα υποτυπώδη μέσα που διαθέτουν τα συνεργεία διάσωσης.

Περίπου 1.000 σπίτια επηρεάστηκαν από την κατολίσθηση, με τα 300 από αυτά να θάβονται απευθείας κάτω από τόνους λάσπης, όταν κατέρρευσε η πλευρά ενός βουνού πάνω από το χωριό.

Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: nocomments.gr