11 Απρίλιος 2020, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2020, 17:09

Κορονοϊός SARS-CoV-2: Τι θα ισχύσει με τα μέτρα περιορισμού στη Μόσχα

  • Κορονοϊός SARS-CoV-2: Τι θα ισχύσει με τα μέτρα περιορισμού στη Μόσχα
    Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν (φωτ.: twitter.com / RusConsulGen)

Την επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία αλλά και την αναστολή δραστηριοτήτων σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους αποφάσισε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, μετά την αισθητή αύξηση των κρουσμάτων SARS-CoV-2 στη ρωσική πρωτεύουσα.

Έτσι, σταδιακά και σε τρεις φάσεις, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα εφαρμοστεί το καθεστώς αδειών κυκλοφορίας για συγκεκριμένους σκοπούς.

Σε πρώτη φάση θα ισχύσουν οι άδειες τις οποίες θα πρέπει να έχει κάποιος για να πάει στην εργασία του. Στη δεύτερη φάση θα ισχύσουν οι άδειες για άλλους σκοπούς και στην τρίτη φάση οι άδειες –εάν καταστεί αναγκαίο– για τις μετακινήσεις εντός των συνοικιών. Η διάρκεια κάθε φάσης θα ανακοινωθεί αργότερα.

Οι κάτοικοι θα κοινοποιούν το σκοπό της εξόδου από το σπίτι τους στις τοπικές Αρχές, δήλωσε ο Σομπιάνιν και οι Αρχές της πόλης θα μπορούν να ελέγχουν κατά πόσο αξιόπιστες είναι οι αναφορές των πολιτών σε σχέση με τον σκοπό της εξόδου τους

Το σύστημα των αδειών είναι ένα μόνο από τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσαν οι μοσχοβίτικες Αρχές σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Από 13-19 Απριλίου θα αναστείλουν την λειτουργία τους οι περισσότερες επιχειρήσεις. Η απόφαση του δημάρχου της Μόσχας, περιλαμβάνει έναν κατάλογο με 45 επιχειρηματικούς κλάδους, οι επιχειρήσεις των οποίων επιβάλλεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ενώ στους εργαζόμενους θα απαγορεύεται να πηγαίνουν στην εργασία τους. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται επιχειρήσεις του κατασκευαστικού τομέα, με εξαίρεση τις κατασκευές νοσοκομείων, επιχειρήσεις ιματισμού και επίπλων, όπως και τα εμπορικά καταστήματα –εκτός αυτών που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Αναστέλλουν επίσης τις δραστηριότητες τους και οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, στις οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ενοικιάσεις έχουν πέσει κατά 60% καθώς είναι δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες απολύμανσης που επιβάλλονται.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.