3 Μάιος 2014, 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:17

Από τα μονοπάτια του Αριστοτέλη στις διαδρομές του Βυζαντίου!

  • Από τα μονοπάτια του Αριστοτέλη στις διαδρομές του Βυζαντίου!

Ταξίδι στο παρελθόν πραγματοποίησαν εκπρόσωποι 4 βρετανικών τουριστικών γραφείων με ειδίκευση στις περιπατητικές περιηγήσεις, οι οποίοι επισκέφθηκαν στο «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου, ακολουθώντας 8 χαρτογραφημένες ιστορικές του περιπατητικές διαδρομές.

Το ταξίδι εξοικείωσης εστίασε στην απόκτηση βιωματικών εμπειριών μέσα από συμμετοχή σε ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι Βρετανοί τουριστικοί εκπρόσωποι, περπάτησαν στα natura μονοπάτια του Χολομώντα, ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα του και ειδικά για τη μανιταροπαραγωγή του, ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, ακολούθησαν μονοπάτια του Αριστοτελικού Περιπάτου στο Στρατονικό Όρος, συνέλεξαν μύδια από τις μυδοκαλλιέργειες της παραλιακής ζώνης του Αριστοτελικού Βουνού, πραγματοποίησαν τον παράπλου του Αγίου Όρους, έζησαν την αυθεντική ελληνική πρωτομαγιά της υπαίθρου και περπάτησαν κατά μήκος της αγιορείτικης οριογραμμής και επισκέφθηκαν βυζαντινά μνημεία στην περιοχή της Ουρανούπολης.

Με ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα αναχώρησαν σήμερα για το Λονδίνο, με τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσουν τρόπους συνεργασίας με καταλύματα της περιοχής – ακόμη και από την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Η επίσκεψη αποτελεί πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων Media Co και αποτελεί μέρος του σχεδιασμού του φορέα για την ποιοτική επαναπροσέλκυση της βρετανικής αγοράς στην περιοχή.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο άλλωστε οι εκπρόσωποι του Οργανισμού θα «κλείσουν τον επικοινωνιακό κύκλο» του 2014, παρουσιάζοντας στο Λονδίνο τον Αριστοτελικό Περίπατο ως κορυφαία ιστορική και βοτανολογική περιήγηση, ενώ τις επόμενες ημέρες Βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου αναμένεται να περπατήσουν τα αριστοτελικά μονοπάτια κατά μήκος του Ακάνθιου και του Στρυμωνικού Κόλπου.

Πηγή: halkidikifocus.gr