10 Απρίλιος 2020, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2020, 09:53

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Από το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε να υλοποιείται ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την… ανάσχεση των επίδοξων εκδρομέων του Πάσχα, αυτών δηλαδή που θα επιχειρήσουν να σπάσουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού. Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα υπάρχουν σε 24ωρη βάση μπλόκα σε όλα τα διόδια των εθνικών οδών, στους παράδρομους, καθώς και σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας.

Παράλληλα, υπάρχει και επιτήρηση από αέρος, με drones και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυστηροί έλεγχοι διενεργούνται ταυτόχρονα στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, ενώ το Λιμενικό Σώμα θα ελέγχει όλους ανεξαιρέτως τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο σε μόνιμους κατοίκους, χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Το πρόστιμο για την άσκοπη μετακίνηση είναι 300 ευρώ, ενώ αν πρόκειται για οδηγό προβλέπεται και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, οι παραβάτες θα επιστρέφουν πίσω.

Επίσης, όπως λένε αστυνομικές πηγές, θα υπάρχουν και συνεχείς περιπολίες σε μεγάλα αστικά κέντρα, σε μικρότερες πόλεις, αλλά και σε χωριά για την αποτροπή των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, ειδικά την Κυριακή του Πάσχα.