10 Απρίλιος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2020, 07:59

Αίθριος καιρός σήμερα και άνοδος θερμοκρασίας

  • Αίθριος καιρός σήμερα και άνοδος θερμοκρασίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Στην Αττική, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία το πρωί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 23 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται και για τα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.