9 Απρίλιος 2020, 23:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2020, 11:06

Σε καραντίνα ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας λόγω κορονοϊού

  • Σε καραντίνα ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας λόγω κορονοϊού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Στραβού)

Σε καραντίνα τέθηκε για 14 ημέρες ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας λόγω κορονοϊού COVID-19. Συγκριμένα, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και πολλαπλασιαστή που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μετά την ιχνηλάτιση του χθεσινού θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αποφασίστηκε:

  • Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους δημόσιας υγείας.
  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης, δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης .
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας έχει πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα. Την Τετάρτη εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορονοϊού και συγκεκριμένα ένας 32χρονος ο οποίος προκάλεσε το συναγερμό. Η καραντίνα ισχύει από την Πέμπτη 9 Απριλίου και ώρα 23:00 έως και τις 23 Απριλίου 2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Από το πρωί της Παρασκευής θα απομακρυνθούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου.