9 Απρίλιος 2020, 17:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2020, 17:42

Πανελλήνιες 2020: Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη νέα εξεταστέα ύλη – Τι προβλέπεται

  • Πανελλαδικές 2020: Τα στατιστικά των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την αναπροσαρμοσμένη εξεταστέα ύλη των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020 έδωσε, σήμερα, στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, εξεταστέα ύλη θεωρείται αυτή που είχε διδαχθεί έως τη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία.

 «Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων» αναφέρει το υπουργείο.

Παράλληλα, διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το υπουργείο Παιδείας «διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών. Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας».

Διαβάστε εδώ την υπουργική απόφαση για τα ΓΕΛ και εδώ για τα ΕΠΑΛ.