9 Απρίλιος 2020, 13:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2020, 13:16

Ξεσηκώθηκαν στις φυλακές Ελαιώνα μετά το θάνατο κρατούμενης

  • Ξεσηκώθηκαν στις φυλακές Ελαιώνα μετά το θάνατο κρατούμενης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Την τελευταία της πνοή άφησε, σήμερα το πρωί, κρατούμενη του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στις συγκρατούμενές της από το φόβο ότι μπορεί να είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Ο αναβρασμός άρχισε μετά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο της Θήβας και το νέο του θανάτου της 42χρονης στη συνέχεια.

Οι κρατούμενες έκαψαν στρώματα και αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους. Χρειάστηκε η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της φρουράς για να αποκατασταθεί η τάξη.

Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, επικρατεί ηρεμία στις γυναικείες φυλακές. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για θάνατο από κορονοϊό και αυτή η εκδοχή έχει σχεδόν αποκλειστεί, αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Νωρίτερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ανακοινώσει ότι η νεκρή κρατούνταν στην 5η πτέρυγα των φυλακών και ο θάνατός, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ιατρού του Καταστήματος Κράτησης, αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο έχει διαταχθεί νεκροτομή, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της.