8 Απρίλιος 2020, 16:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2020, 15:00

Μηχανικοί του ΚΕΔΑΚ στο Άγιον Όρος για τις καταστροφές από τις βροχοπτώσεις

  • Σύσκεψη στο Άγιον Όρος για τα κρούσματα κορονοϊού
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Υπουργείο Παιδείας / STR)

Με εντολή του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, κλιμάκιο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορειτικής Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) μετέβη από νωρίς το πρωί στο Άγιον Όρος για να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Κύριο μέλημα του κλιμακίου, το οποίο αποτελείται από τον διευθυντή του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς και δύο μηχανικούς, είναι να αποκατασταθεί άμεσα η συγκοινωνία μεταξύ του λιμανιού της Δάφνης και  των Καρυών. Ο δρόμος που συνδέει το λιμάνι του Αγίου Όρους με τη διοικητική πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, για αυτό δρομολογούνται οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην τροφοδοσία των Ιερών Μονών.

Ο Θ. Καράογλου τόνισε ότι το  υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβόλι της Παναγιάς. «Συνομίλησα με την Ιερά Κοινότητα και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, διαβεβαιώνοντας τους πως η κυβέρνηση είναι παρούσα. Η στήριξη όλων των περιοχών της βόρειας Ελλάδας που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές είναι αυτονόητη», πρόσθεσε.