8 Απρίλιος 2020, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2020, 13:00

ΣΔΟΕ: Κατάσχεση διαλυμάτων που προβάλλονταν ως αντισηπτικά

  • ΣΔΟΕ: Κατάσχεση διαλυμάτων που προβάλλονταν ως αντισηπτικά
    Η πινακίδα στην είσοδο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής διενήργησε έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία, μεταξύ άλλων, εμπορεύεται προϊόντα ατομικής προστασίας και προσωπικής φροντίδας, και προέβη σε κατάσχεση διαλυμάτων που προβάλλονταν ως αντισηπτικά και δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια και χειρουργικών μασκών για τις οποίες δεν υπεδείχθησαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, σε αποθηκευτικό χώρο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες χειρουργικών μασκών, καθώς επίσης και διαλυμάτων τα οποία είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά στη χώρα μας, με προέλευση από Τουρκία και Κίνα. Τα παραπάνω προϊόντα διαφημίζονταν κατά κόρον τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω καταιγισμού τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και μέσω διαδικτύου ως αντισηπτικά.

Συγκεκριμένα, συνολικά εντοπίστηκαν 4.070,95 λίτρα (που αντιστοιχούσαν σε 55.201 τεμάχια των 100ml και 50ml) προϊόντων, τα οποία είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά αλλά διαφημίζονταν ως αντισηπτικά, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Επίσης όσον αφορά την υποχρέωση συμμόρφωσης της επιχείρησης προς τις διατάξεις του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Τεύχος Α 64/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε απογράψει ανακριβώς στη δήλωση, που υπέβαλε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 30/03/20, ποσότητα 2.042 τεμαχίων χειρουργικών μασκών και 1.062,95 λίτρων υγρού.