7 Απρίλιος 2020, 20:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 20:23

Χαρδαλιάς: Καμία χαλάρωση στα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου

  • Επείγουσα ανακοίνωση Χαρδαλιά για την Ασούρα, την αυριανή μουσουλμανική γιορτή 2
    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Τέλος στις συζητήσεις για αποκλιμάκωση των μέτρων κίνησης των πολιτών έβαλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, δίχως καμιά χαλάρωση, καθώς, όπως είπε, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι στη συνέχεια, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση.

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν. Είναι σαφές ότι στη λήψη της όποιας απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες», εξήγησε.

Ακόμα, επανέλαβε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και υπενθύμισε ότι για τους χώρους λατρείας ισχύουν οι κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίες από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. «Οποιαδήποτε συζήτηση ή οι διάφορες δικαιολογίες για την μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι μια στάση παντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι στην Αττική υπάρχουν καταγεγραμμένα 712 ενεργά κρούσματα, τα 293 είναι στα νοσοκομεία και τα 419 σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους έχουν απομονωθεί σε ξενοδοχεία και σε σπίτια 3.845 πολίτες.

«Ας μην προκαλούμε, λοιπόν, την τύχη μας και ας μην προσκαλούμε και τις κοινωνίες στην επαρχία που καρτερικά και εκείνοι με συνέπεια έχουν αντισταθεί στον ιό. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησής μας αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού και αυτό δεν είναι αποδεκτό», κατέληξε.