7 Απρίλιος 2020, 20:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 18:54

Φόρος τιμής στους «Ήρωες της Υγείας» από τα μουσεία

  • Φόρος τιμής στους «Ήρωες της Υγείας» από τα μουσεία
    (Λιθογραφία του H. Gerard Fontallard από την έκδοση «Histoire d'une Epingle et Bluettes» – Συλλογή χαρακτικών Εθνικού Ιστορικού Μουσείου)

Ακολουθώντας τη δράση για τους «Ήρωες της Υγείας» που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες ως πρωτοβουλία των μουσείων της Αμερικής, το μουσείο Μπενάκη επέλεξε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας να απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας, να στείλουν το δικό τους «ευχαριστώ» σε όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, που αυτόν τον καιρό αγωνίζονται ακούραστα για να είμαστε εμείς ασφαλείς.

Το κάλεσμα αυτό γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter) με hashtag #MuseumsThankΗealthHeroes.

Στην κεντρική φωτογραφία, η συμβολή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στο Facebook. Στο κείμενο που την συνοδεύει, διαβάζουμε:

«#Παγκόσμια_Ημέρα_Υγείας σήμερα και παίρνουμε και εμείς μέρος στο #MuseumsThankHealthHeroes, για να πούμε το δικό μας ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε όλους τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που ακούραστα φροντίζουν για την εξασφάλιση της δικής μας υγείας! Ευχαριστούμε το The Benaki Museum για την πρόσκληση!

»Στη φωτογραφία: Ευρωπαίος γιατρός περιθάλπει Έλληνα αγωνιστή. Λιθογραφία από την έκδοση Histoire d'une Epingle et Bluettes του σχεδιαστή H. Gerard Fontallard. Συλλογή χαρακτικών ΕΙΜ».