7 Απρίλιος 2020, 18:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 18:27

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 81 νεκροί και συνολικά 1.832 κρούσματα

  • Κορονοϊός στην Ελλάδα: 81 νεκροί και συνολικά 1.832 κρούσματα
    Μικροβιολόγοι του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ εργάζονται στο εργαστήριο βιοασφάλειας επιπέδου 3 όπου εξετάζονται τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Συνολικά 81 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους άνδρες με υποκείμενα νοσήματα, ή και ηλικιωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, έχουν χάσει τη μάχη με τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι.

Στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 90 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 66 έτη, ενώ δέκα ασθενείς δεν χρειάζονται πλέον αυξημένη φροντίδα.

Επίσης, σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν μόλις 77 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.832. Τα 501 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και τα 679 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Από την αρχή της επιδημίας έχουν γίνει 28.584 τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το πότε θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε ότι πρόκειται για έναν μαραθώνιο και όχι για ένα σπριντ. Όπως είπε, χρειάζεται να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων, με στόχο πάντα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ακόμα, τόνισε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει και η πρόταση για εναλλαγή των περιόδων, ανάλογα με τις ανάγκες. «Είναι σαν την οδήγηση αυτοκινήτου σε έναν μακρύ δρόμο με πολλές στροφές: άλλοτε πρέπει να φρενάρεις, άλλοτε να αφήσεις φρένα. Να μην εφησυχάσουμε με την καλή προς το παρόν εικόνα που βλέπουμε στην Ελλάδα. Αν δεν προσέξουμε μπορεί να αλλάξει», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.