7 Απρίλιος 2020, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 19:49

Επεκτείνεται η έκπτωση 40% στα ενοίκια – Κατατέθηκε η τροπολογία

  • Βουλή: Νομοσχέδιο-σκούπα για «Ιανό», κορονοϊό, ΕΝΦΙΑ και φόρο διαφημίσεων
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Στην κατάθεση της τροπολογίας με την οποία επεκτείνεται η μείωση κατά 40% των επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας, αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Όπως διευκρίνισε, στην ουσία η νέα ρύθμιση, που θα κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, θα προβλέπει την επέκταση του ευεργετικού μέτρου που ίσχυε για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και για όσες είχαν σημαντική μείωση του τζίρου τους, και τους εργαζομένους τους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε αναστολή της συλλογικής τους σύμβασης.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Απ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των πολιτών και της οικονομίας.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος πήραν από τη πρώτη στιγμή ουσιαστικά, δίκαια και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα οποία είναι πλέον ορατά σε όλους τους τομείς. Και αυτό θα συνεχίσει να το κάνει, ώστε η επόμενη μέρα, μετά την κρίση, να βρουν την κοινωνία και την οικονομία όρθιους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων ενώ επισήμανε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται και στηρίζονται στην δικαιοσύνη βοηθούν την πραγματική οικονομία.

«Την ώρα που δοκιμάζεται η χώρα, δεν υπάρχουν περιθώρια λαϊκισμού. Αυτό που προέχει είναι κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και η οικονομία. Και το πολιτικό σύστημα πρέπει να δώσει μήνυμα ευθύνης και συνεννόησης. Η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής», κατέληξε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νατάσα Θωμά.