7 Απρίλιος 2020, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 17:39

Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου – Οι πρώτες δηλώσεις

Εκτός φυλακής, μετά από 17 μήνες που παρέμεινε προφυλακισμένος κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών, είναι από το απόγευμα της Τρίτης ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός αποφυλακίστηκε λίγο προτού εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης.

Το δικαστικό συμβούλιο συμφώνησε στο αίτημα της αποφυλάκισης, με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 150.000 ευρώ, ποσό που πρέπει να καταβληθεί έως τις 1 Ιουλίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιάννος Παπαντωνίου ανέφερε πως ήταν φυλακισμένος για 17 μήνες χωρίς δίκη. Σημείωσε, επίσης, ότι πληροφορείται πως το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεσή του δεν μπορεί να παραπεμφθεί στο δικαστήριο γιατί δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος του. «Ο νοών νοείτω», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Προς το παρόν σμίγω με τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα».

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δήλωσε ανακουφισμένος σε πρώτη φάση, αλλά πρόσθεσε ότι θα είναι ευχαριστημένος μόλις αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά του.