8 Απρίλιος 2020, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2020, 11:11

Ξεκαρδιστικό ποντιακό challenge με Παρχαρίδη, Καρασαββίδη και Κοπαλίδη (βίντεο)

  • Ξεκαρδιστικό ποντιακό challenge με Παρχαρίδη, Καρασαββίδη και Κοπαλίδη (βίντεο)
    Στιγμιότυπο από το βίντεο του Αλέξη Παρχαρίδη

«Αποδέχομαι την πρόκληση». Αυτή είναι η φράση που βλέπουμε πολύ συχνά σε δημοσιεύσεις στο facebook τις τελευταίες εβδομάδες που όλοι... «Μένουμε σπίτι». Η καραντίνα οδήγησε πολλούς να εφεύρουν τρόπους για μια πιο ενδιαφέρουσα καθημερινότητα, κάνοντας παράλληλα και τους υπόλοιπους να ξεχάσουν για μερικά λεπτά τη δύσκολη κατάσταση.

Αντίστοιχα, και τα ποντιακά challenge διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το πιο πρόσφατο καλεί διάσημους καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής σκηνής να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να προσπαθήσουν να παίξουν μουσική χρησιμοποιώντας ανορθόδοξους τρόπους.

Η πρόκληση ξεκίνησε από τον Παναγιώτη Κοπαλίδη, ο οποίος μας δείχνει πώς παίζουν... νταούλι στην Καμπότζη! Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον ξεκαρδιστικό.

Ο Αλέξης Παρχαρίδης, με τη σειρά του, αποδέχτηκε την πρόκληση και παρουσίασε τον τρόπο που έπαιζαν λύρα στον Πόντο πριν από την ανακάλυψή της! Για την προσπάθεια επιστράτευσε τα παιδιά του, με τα οποία –αφού τα... κούρδισε– έπαιξε το «Η μάνα έν’ κρύον νερόν».

Ένα πιστολάκι μαλλιών επέλεξε ο Δημήτρης Καρασαββίδης για να παίξει φλογέρα! Φορώντας... αντιασφυξιογόνα(!) μάσκα και γάντια, όπως επιτάσσουν οι καιροί, ο τραγουδιστής κρατά το μουσικό όργανο ενώ κάποιος φυσά με την ηλεκτρική συσκευή. Απολαύστε τον!