7 Απρίλιος 2020, 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 09:22

Βροχές και χιόνια την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση

  • Βροχές και χιόνια την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση
    (Φωτ.: pixabay.com)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Τρίτη σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει βροχές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Και στην Κρήτη βροχές, οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 9 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Θρακικό και τα παραθαλάσσια 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με βροχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και στα βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.