6 Απρίλιος 2020, 23:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2020, 22:50

Κικίλιας: 1.000 κλίνες ΜΕΘ μέσα στον Απρίλιο

  • Κικίλιας: 1.000 κλίνες ΜΕΘ μέσα στον Απρίλιο
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Την ανάγκη να αναθεωρηθούν πολλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά την κρίση του κορονοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. «Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα, κατά την άποψή μου. Ο τρόπος που είναι δομημένο το σύστημα, το μισθολογικό των γιατρών και των νοσηλευτών, το πώς τους προσλαμβάνουμε και πόσο γρήγορα μπορούμε να τους έχουμε, πόσες και ποιες ΜΕΘ έχουμε και πόσες χρειαζόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κικίλιας: Στην αρχή της κρίσης υπήρχαν 565 κρεβάτια ΜΕΘ. Με τον προγραμματισμό εισροής υλικών που έχει γίνει –αναπνευστήρες, μόνιτορ, κρεβάτια κλπ.– θα έχουμε φτάσει εντός του Απριλίου τις 1.000 κλίνες .

Ακόμα, τόνισε ότι χρειάζεται μια νέα πολιτική για τα συστήματα Υγείας σε όλη την Ευρώπη, «τα οποία δεν άντεξαν, κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πάντες». Όπως εξήγησε, η ελληνική κυβέρνηση θέλει μια ισχυρή δημόσια Υγεία, η οποία θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε πάνω από 4.000 εγκρίσεις και προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών», ανέφερε.

Τέλος, έκανε λόγο για ένα σκληρό καλοκαίρι προετοιμασίας και δουλειάς, διότι, όπως είπε, του χρόνου το ΕΣΥ θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο ιούς, αυτόν της γρίπης και τον SARS-CoV-2. «Πρέπει να είμαστε διπλά προετοιμασμένοι. Με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά τα μέτρα που παίρνουμε να είναι η παρακαταθήκη που θα μείνει στο ΕΣΥ για το αύριο», κατέληξε.