6 Απρίλιος 2020, 20:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2020, 20:14

Τσιόδρας: Προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού

  • Κορονοϊός: [[[ΝΟΤ ΔΟΝΕ]]] 3
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για την καλύτερη αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Πρέπει να χτίσουμε σταδιακά ανοσία στην κοινότητα. Μια καθολική ανοσία θα μεταφραζόταν σε χιλιάδες νεκρούς. Χρειαζόμαστε τη σταδιακή ανοσία ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας και να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων», ανέφερε. Όπως εξήγησε, υπάρχουν χώρες που προετοιμάζονται για το τρίτο κύμα.

Ερωτηθείς για το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα, σύστησε «κουράγιο σε όλους».

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, καταγράφηκαν μόλις 20 νέα κρούσματα και έξι θάνατοι. «Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα: μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης και είναι σαφές ότι υπάρχει ένα φρένο, μια βραδεία αύξηση. Περιμένουμε και μείωση, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν», εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα, πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από τέτοια μέτρα και ότι αυτό θα γίνει σταδιακά». Εξήγησε, μάλιστα, ότι τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανατραπούν τις επόμενες εβδομάδες, και ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται ο αυτοπεριορισμός.