6 Απρίλιος 2020, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2020, 21:07

Διεθνής παιδικός-νεανικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την ομογένεια, από το ΥΠΕΞ

  • Διεθνής παιδικός-νεανικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την ομογένεια, από το ΥΠΕΞ
    (Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη / pontos-news.gr)

Με θέμα «Κοντά ή μακριά, είμαστε όλοι ένα», η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά και τους νέους της ομογένειας.

Η χρονική διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 10 Απριλίου έως 5 Ιουλίου 2020.

«Θέλουμε οι Έλληνες της διασποράς, ο οικουμενικός ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Βλάσης, και επισήμανε: «Ειδικά σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία που βιώνουμε είμαστε όλοι ένα, ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει. Τα παιδιά και οι έφηβοι Έλληνες σε ολόκληρη την υφήλιο μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φορείς ελπίδας και αισιοδοξίας και να στείλουν ένα οικουμενικό μήνυμα αγάπης, δύναμης και αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεις που θα αναλάβει μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, «με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός των Ελλήνων ομογενών με την μητέρα πατρίδα εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που όλοι βιώνουμε».

Όπως γνωστοποιεί, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο σύνολό του από απόσταση και ηλεκτρονικά, «συμβάλλοντας έτσι και στις επιταγές των ημερών που μας θέλουν να "Μένουμε σπίτι", ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός, που είναι μια πρωτοβουλία της ΓΓΑΕ και τελεί υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα της Γιάννη Χρυσουλάκη, «αποτελεί μια πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους της ελληνικής ομογένειας, ανά τον κόσμο, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να περιγράψουν με την τέχνη τους την καθημερινότητα που βιώνουν αυτήν τη δύσκολη περίοδο και να προβάλλουν μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους ένα ευοίωνο και ειρηνικό μέλλον. Αποτελεί επίσης, όπως αναφέρει η γενική γραμματεία, μια δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά και τους νέους της ομογένειας, που λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους.

Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό, τα βραβεία και τον τρόπο συμμετοχής βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Μάνωλης.