6 Απρίλιος 2020, 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2020, 18:41

Στο νοσοκομείο ο Τζόνσον, για παρακολούθηση λόγω του κορονοϊού

  • Στο νοσοκομείο ο Τζόνσον, για παρακολούθηση λόγω του κορονοϊού
    Το νοσοκομείο στο Λονδίνο όπου νοσηλεύεται ο Μπόρις Τζόνσον (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Την ώρα που οι νεκροί λόγω του κορονοϊού στη Βρετανία αυξάνονται μέρα με τη μέρα, οι θεράποντες γιατροί του Μπόρις Τζόνσον έκριναν ότι είναι απαραίτητη η εισαγωγή του στο νοσοκομείο. «Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας. καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κορονοϊού», έγραψε στο Twitter ο 55χρονος Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει βήχα και πυρετό.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρεται ότι το ηθικό του πρωθυπουργού είναι υψηλό, και ότι παραμένει στο νοσοκομείο «St. Thomas» στο Λονδίνο, σε επαφή με την ομάδα του.

Βέβαια, βρετανικά μέσα επιμένουν ότι η εισαγωγή στο νοσοκομείο δεν έγινε για προληπτικούς λόγους, τονίζοντας ότι τα συμπτώματα του πρωθυπουργού (ο οποίος ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό) επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα». Αν και δεν έγινε επισήμως γνωστό σε τι είδους εξετάσεις θα υποβληθεί, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εκτιμηθεί η κατάσταση των πνευμόνων του, της καρδιάς και άλλων οργάνων, απέναντι στον ιό.