6 Απρίλιος 2020, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2020, 17:04

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
  • Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας – πρόκειται για νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό.

«Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά στους εργαζομένους, παραδίδοντας υγειονομικό υλικό το οποίο είναι προσφορά της ΔΕΗ.

Στο νοσοκομείο παραδόθηκαν 20.000 απλές χειρουργικές μάσκες, 5.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας, 1.000 χειρουργικές ποδιές, 1.000 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, 10.000 ποδονάρια, 5.000 αποστειρωμένα γάντια και 5.000 σκούφοι. «Μπορεί να μην βλέπουμε τα πρόσωπά σας αυτές τις μέρες αλλά νομίζω ότι όλοι διακρίνουμε το χαμόγελό σας και την ικανοποίησή σας όταν καταφέρνετε να σώζετε ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε πως η σημερινή κρίση οδηγεί στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε να είναι μακροπρόθεσμα θωρακισμένο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του και έδωσε τα εύσημα για την υποδειγματική δουλειά του προσωπικού, η οποία καλύπτει με επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συζήτησης περί της διαχείρισης της κρίσης λόγω της πανδημίας, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitungυποστηρίζει την πρόταση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορoνoϊού.