6 Απρίλιος 2020, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2020, 09:27

ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια»: Καταγγελία για κρατική παρέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία

  • ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια»: Καταγγελία για κρατική παρέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ) «Ομόνοια», σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει απόπειρα καταστολής θρησκευτικής ελευθερίας στη Χειμάρρα. Όπως αναφέρει η «Ομόνοια», προκαλεί αγανάκτηση η αστυνομική επιχείρηση (της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), που έγινε χθες στην κωμόπολη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε σπίτια, προσαγωγές και ανακρίσεις κατοίκων.

«Πρόκειται για νέους οι οποίοι ως τάμα που εκκρεμούσε τις προηγούμενες μέρες ανύψωσαν σε παρακείμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αειθαλιώτισσας, το σημείο του Τιμίου Σταυρού. Πρόκειται για κάτι σύνηθες ως προς την επισήμανση ιερών τόπων σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και όχι μόνο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η «Ομόνοια» υπογραμμίζει ότι αυτό «αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα σε ό,τι αφορά τη δημόσια ομολογία της πίστεως και την απρόσκοπτη άσκηση των θρησκευτικών ελευθεριών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Άλλο τόσο δε στη Χειμάρρα όπου η θρησκευτική ταυτότητα της κοινωνίας ιστορικά και σήμερα είναι αποδεδειγμένη Χριστιανική Ορθόδοξη. 

»Ως εκ τούτου η συμπεριφορά των κρατικών φορέων αποτελεί στην ουσία προσπάθεια καταστολής των θρησκευτικών ελευθεριών, αποδεικνύει την προκατάληψη έναντι των Ορθόδοξων κοινοτήτων, παραβιάζει το πλαίσιο ανεξιθρησκίας και δεν εξυπηρετεί την διαθρησκευτική ειρηνική συνύπαρξη». Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΕΕΜ «Ομονοια».