6 Απρίλιος 2020, 01:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2020, 01:10

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μάχονται ενάντια στον κορονοϊό: Δίνουμε μια μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανείς

  • Κορονοϊός: Κρητικός ο πρώτος νεκρός ομογενής στη Νέα Ζηλανδία
    (Φωτ.: pixabay.com / Dieterich01)

Ίσως είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς ίσως η τελευταία που η ανθρωπότητα σχεδόν στο σύνολό της ενώνεται για να καταπολεμήσει έναν φονικό αντίπαλο που απειλεί να την εξαφανίσει. Ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 που έχει προκαλέσει την πανδημία Covid-19 κατάφερε να κάνει αυτό που δεν έχει επιτύχει τόσα χρόνια η διπλωματία, να ενώσει τους εχθρούς και να φέρει πιο κοντά τους φίλους.

Σήμερα η Google αφιερώνει το doodle σε όλους όσοι μάχονται ενάντια στον κορονοϊό, θέλοντας να τιμήσει αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται για να μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι να «Μένουμε σπίτι».

Γιατροί, νοσηλευτές, ερευνητές, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων, σε τομείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι μόνο μερικές από τις επαγγελματικές κατηγορίες των συνανθρώπων μας που εξακολουθούν να υπηρετούν από τις θέσεις τους με αυτοθυσία, εκθέτοντας εαυτούς συχνά σε κίνδυνο.

Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί, υγιείς, ενωμένους και έτοιμους να αποδείξουμε πως οι θυσίες τους δεν υπήρξαν μάταιες.

Ευχαριστούμε!