5 Απρίλιος 2020, 19:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2020, 20:09

Η Κυριακή των Βαΐων στο Βατικανό – Παρόντες ο Πάπας, λίγοι ιερείς και μοναχές

  • Η Κυριακή των Βαΐων στο Βατικανό – Παρόντες ο Πάπας, λίγοι ιερείς και μοναχές
    Ο επικεφαλής των παπικών λειτουργικών τελετών Ιταλός ιερέας Γκίντο Μαρίνι βάζει στο κεφάλι του Πάπα Φραγκίσκου την αρχιερατική μίτρα κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων (φωτ.: EPA/ALBERTO PIZZOLI / POOL)

Σε μία άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου που δεν θύμιζε σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν, ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε σήμερα τη λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων των Καθολικών. Ο Ποντίφικας τέλεσε τη λειτουργία παρουσία περίπου 20 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων κάποιοι ιερείς, μοναχές και μια χορωδία. Όλοι στέκονταν σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του νέου κορονοϊού. Η συμβολική πομπή έγινε για λίγα μόλις μέτρα.

Η τελετή μεταδόθηκε από την τηλεόραση και στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια πιστούς.

Στο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος προέτρεψε τους πιστούς να στραφούν στον Θεό «κατά την τραγωδία μιας πανδημίας, ενώπιον τόσο πολλών ψευδών ασφαλειών που έχουν τώρα καταρρεύσει, μπροστά σε τόσες ελπίδες που προδόθηκαν, στην αίσθηση της εγκατάλειψης που βαρύνει τις καρδιές μας». Η πανδημία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μετατρέψουμε τον φόβο σε προσφορά, επισήμανε. «Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην παγιδευτούμε σε όσα έχουν μικρότερη σημασία. Να ξαναανακαλύψουμε ότι η ζωή δεν έχει νόημα εάν δεν την χρησιμοποιούμε για να υπηρετούμε τους άλλους» σημείωσε ο πάπας. «Θα ήθελα να πω ειδικά στους νέους..: Αγαπητοί φίλοι μου, κοιτάξτε τους πραγματικούς ήρωες, που εμφανίζονται αυτές τις ημέρες: δεν είναι όσοι είναι γνωστοί, για τα χρήματα και την επιτυχία τους, αλλά εκείνοι που προσφέρουν τους εαυτούς τους για να υπηρετούν τους άλλους».