5 Απρίλιος 2020, 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2020, 10:08

ΚΕΜΙΠΟ: «Μένουμε σπίτι» και διαβάζουμε εκδόσεις του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού

  • ΚΕΜΙΠΟ: «Μένουμε σπίτι» και διαβάζουμε εκδόσεις του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού
    Το κεντρικό κτήριο του ΚΕΜΙΠΟ (φωτ.: kemipo-neaionia.gr)

Αυτόν τον καιρό, που όλοι μας δοκιμαζόμαστε από την πανδημία του κορονοϊού, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας επιδιώκει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συστήσει μία «διέξοδο» στους πολίτες που παραμένουν σπίτι σχεδόν όλη την ημέρα.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τα μέσα της τεχνολογίας, προτείνει την «επίσκεψη» στον χώρο των εκδόσεών του.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε έργα ιστορικού, λογοτεχνικού, κοινωνικού, λαογραφικού περιεχομένου τα οποία, κατά κύριο λόγο αλλά όχι και αποκλειστικό, προσφέρουν πλήρη και αξιόπιστα στοιχεία για την ιστορία και τον πολιτισμό του μικρασιατικού ελληνισμού, αλλά και ειδικότερα της Νέας Ιωνίας, της πόλης που ίδρυσαν οι ξεριζωμένοι Μικρασιάτες το 1923. Πρόκειται για αυτόνομες εκδόσεις βιβλίων αλλά και αξιόπιστες μελέτες που ανακοινώθηκαν στα συμπόσια που οργάνωσε μέχρι σήμερα το ΚΕΜΙΠΟ και δημοσιεύτηκαν στα πρακτικά τους και φέρουν τις υπογραφές δεκάδων πανεπιστημιακών.

Συμπληρωματικά, υπάρχουν οι εκδόσεις που βραβεύτηκαν στους τέσσερις πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με θέματα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, που διοργάνωσε το ΚΕΜΙΠΟ, αλλά ακόμη και ιστορικά βιβλία της Ν. Ιωνίας που επιμελήθηκαν Ιωνιώτες δημιουργοί. Επιπλέον, υπάρχουν και τα τεύχη των 25 περιοδικών εκδόσεων του ΚΕΜΙΠΟ καθώς και εκδόσεις-μελέτες προσφυγικού περιεχομένου. Μπορείτε να αναζητήσετε όλα τα βιβλία και τις εκδόσεις στο www.kemipo-neaionia.gr στην κατηγορία Εκδόσεις. Από εκεί, δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει.