5 Απρίλιος 2020, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2020, 08:34

Πάνω από 30 εκατοστά χιόνι σε Ευρυτανία και δυτική Φθιώτιδα

  • Πάνω από 30 εκατοστά χιόνι σε Ευρυτανία και δυτική Φθιώτιδα
    (Φωτ.: lamiareport.gr)

Έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά το χιόνι στην Ευρυτανία αλλά και τη δυτική Φθιώτιδα με την έντονη χιονόπτωση που συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους κυρίως στον ορεινό όγκο της Οίτης, των Βαρδουσίων αλλά και στην Ευρυτανία. Τα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές ήταν σημαντικά καθώς η έντονη χιονόπτωση δεν επέτρεπε να συνεχίσουν τα μηχανήματα στη διάνοιξη των δρόμων. «Ελπίζουμε μέχρι σήμερα το μεσημέρι να έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις και να φτάσουμε κοντά σε όλους τους ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας.

Παράλληλα οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα τόσο στην Φθιώτιδα όσο και στη Βοιωτία.

Τα ρέματα φούσκωσαν και ο ποταμός Σπερχειός έδειξε για μια ακόμη φορά τα δόντια του. Το χτυποκάρδι για πιθανή υπερχείλιση σε διάφορα κρίσιμα σημεία ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Από τις 4 τα ξημερώματα όμως σταμάτησε η βροχόπτωση με συνέπεια η στάθμη των νερών να πέφτει και η απειλή να απομακρύνεται πλέον. «Είναι θετικό ότι χιονίζει στα ορεινά με συνέπεια να μην έχουμε όγκο νερού που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θ. Καρακάτζας.

Στη Βοιωτία χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν πλημμύρες ιδιαίτερα στο Δήμο Αλιάρτου. Μηχανήματα της Περιφέρειας από πολύ νωρίς είχαν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε διάφορα επικίνδυνα σημεία μέσα στην Κωπαΐδα για να διευκολύνουν την έξοδο στα νερά. Παράλληλα παρεμβάσεις με μηχανήματα χρειάστηκαν και στο δρόμο Θηβών-Λιβαδειάς καθώς δημιουργήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τέλος να σημειωθεί ότι χρειάστηκε η παρουσία της Αστυνομίας για να σταματήσει η κίνηση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Οι αστυνομικοί προχώρησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων σε εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις προσβάσεις απαγορεύοντας την κυκλοφορία προς το χιονοδρομικό.

Δύσκολη νύχτα στη Σκιάθο
Δύσκολη ήταν η νύχτα και για την Σκιάθο. Όπως μεταδίδει το skiathoslife.gr, έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα, ειδικά χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν ξεκίνησαν οι κλήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία). Προβλήματα υπήρξαν και τα ξημερώματα στο οδικό δίκτυο, καθώς ούτε οχήματα μπορούσα να προσεγγίσουν την περιοχή του Ξανέμου ενώ δυσκολία υπήρχε και στον περιφερειακό δρόμο στο ύψος του Ντάνου. Δείτε το βίντεο: