4 Απρίλιος 2020, 22:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2020, 22:56

Ιταλία: O πρόεδρος της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο ευχαριστεί την Ελλάδα για την αλληλεγγύη της

  • Ιταλία: O πρόεδρος της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο ευχαριστεί την Ελλάδα για την αλληλεγγύη της
    Ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο σε συνεδρίαση της ιταλικής Γερουσίας, τον περασμένο Δεκέμβριο (φωτ.: EPA / CLAUDIO PERI)

Ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, ευχαρίστησε μέσω Twitter την Ελλάδα για την αλληλεγγύη της προς τη δοκιμαζόμενη χώρα του λόγω του κορονοϊού. «Ευχαριστώ τους φίλους Έλληνες», έγραψε στο Twitter, ο Ιταλός πολιτικός, αναφερόμενος στην κίνηση αλληλεγγύης να αναρτηθεί η ιταλική σημαία, μαζί με την ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών , αλλά και στη φωταγώγηση της Βουλής, επί τρεις ημέρες, με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Ο Ρομπέρτο Φίκο έκανε «retweet» την σχετική ανάρτηση της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οποία τονίζεται χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η στήριξή σας μας δίνει κουράγιο και μας παρηγορεί. Ευχαριστούμε, Ελλάδα».

Μεγάλη επισκεψιμότητα είχε και η σελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία στο Facebook, αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο, με τις κινήσεις αλληλεγγύης προς την Ιταλία αλλά και η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, στην είσοδο του υπουργείου. Aπόσπασμα της ομιλίας του κυρίου Δένδια μετέδωσε και το ιταλικό, δημόσιο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Rainews.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης - Συγγελάκης.